Трудове навчання (технічні види праці)

Оцінити підручник:
2,67 3
Трудове навчання 9 клас Терещук 2017 (техн.)

Трудове навчання (технічні види праці). Підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: А.І.Терещук
  • Видавництво: "Літера ЛТД"
  • Рік видання: 2017
  • Сторінок: 224
  • Формат файлу: pdf

Дорогі друзі!

 

У попередніх класах ви вивчали різноманітні технології, способи та операції ручної й механізованої обробки матеріалів і нарешті наблизилися до такої частини трудового навчання, як обробка нетрадиційних матеріалів.

За допомогою нових конструкційних матеріалів дизайнери і технологи розв’язують складні завдання, створюють високотехнологічні пристрої - від мобільних телефонів до надпотужних двигунів і дивовижних споруд, які сьогодні входять у наше життя.

Пропонуємо вам більше дізнатися про сучасні матеріали і способи їх обробки не лише з книжок чи Всесвітньої мережі, а й власноруч: спробуйте, як це - працювати з пластиком, оргсклом, термоклеєм чи з іншими матеріалами хімічного походження. З’ясуйте, що корисного можна виготовити з нетрадиційних матеріалів особисто для вас чи ваших близьких.

У підручнику ви знайдете чимало пропозицій щодо створення корисних речей, іграшок, предметів інтер’єру — і цікавих запитань, відповідь на які пропонуємо шукати разом.

Ми хотіли, щоб цього року ви відчули себе дослідниками, випробовуючи власні творчі сили в практичній роботі.

Зверніть увагу на те, що в 9-му класі на уроках трудового навчання ви маєте можливість виявити більше ініціативи. Перегляньте разом з учителем усі практичні роботи, запропоновані в підручнику. Ви можете працювати гуртом, створювати виріб разом із товаришем чи взагалі взяти участь у колективному проекті. Вибирайте, який варіант вам стане до снаги. Головне — щоб протягом навчального року, під час виготовлення різних виробів, ви повправля-лися у виконанні всіх необхідних операцій.

І останнє: під час виконання практичних робіт обов’язково дотримуйтесь усіх необхідних правил техніки безпеки і в жодному разі не працюйте з матеріалами хімічного походження без дозволу чи нагляду вчителя!

 

pick_trudove_navtchannya_9_terestchyuk.pdf
21 MB
23

Схожі матеріали